​Pomoć u liječenju branitelja povećana i iznosi ukupno 2,7 milijuna KM

82

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o utrošku sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi pojedincima – za pomoć u liječenju branitelja”, utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja i invalida kojom je ukupan iznos od 1.500.000 KM, odobren po ovom transferu, povećan i iznosi ukupno 2.700.000 KM.

Zbog drastično povećanog broja pristiglih zahtjeva za pomoć u liječenju pripadnika braniteljskih populacija i članova njihovih obitelji u 2020. godini, po osnovu Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji, bila su potrebna dodatna financijska sredstva, a iznos za ove namjene od 1.050.000 KM, uvećan je i sada iznosi 2.250.000 KM, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Za pomoć u liječenju po javnom pozivu, na koje pravo imaju fizičke osobe koje pripadaju kategoriji braniteljskih populacija (obitelji poginulih branitelja, obitelji umrlih ratnih vojnih invalida, obitelji umrlih dobitnika najvećih ratnih priznanja i obitelji umrlih demobiliziranih boraca), odobreni iznos od 450.000 KM ostao je nepromijenjen.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.