Priopćenje za javnost

63

                                                                  

Udruga HVIDR-a Grada Mostara ovim putem želi informirati cjelokupnu javnost da nije bila upoznata s izjavom koju su potpisali predsjednici KOORDINACIJE UDRUGA PROISTEKLIH IZ DOMOVINSKOG RATA HVO HB i da se od iste u potpunosti ograđuje.

U izjavi koju su potpisali, navodi se kako ,,smatraju štetnim po društvo i državu, sve pokušaje da se neustavnim zakonima, neopravdano u povoljniji položaj kod utvrđivanja visine mirovine dovodi bilo koja društvena skupina”.

Potpisnici izjave zaboravljaju ili ne žele da znaju da većina njih već jeste u povoljnijem položaju jer imaju koeficijente isplate mirovina 1,48 ili 1,86 a smeta im, Zakonom o usklađivanju mirovina ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH, predviđeni koeficijent 1,29.

Na žalost, nadalje potpisnici izjave zaboravljaju da se ovdje radi od 550 do 600 djelatnih pripadnika OS BiH koji su svoj obol dali u Domovinskom ratu kao pripadnici HVO-a i od kojih je većina, ako ne i svaki, pripadnik najmanje jedne od Udruga iz Koordinacije a koji će u mirovinu otići u narednom razdoblju, nakon godina i godina uplata u fond MIO/PIO iz kojeg i potpisnici Izjave dobivaju mirovine već dugi niz godina.

Nadalje naglašavamo da je HVIDRA GRADA MOSTARA u ratu i poslije rata uz svoje suborce i svoj hrvatski narod.

Kada se govori o uštedama, neka glavni koordinator ovog sramotnog dopisa iziđe iz brojnih Upravnih odbora i ta mjesta prepusti mladim školovanim kadrovima, jer vaša mirovina je i onako previsoka, a gospodin Novalić neka popuni ministarstvo branitelja Hrvatima onako kako Zakon nalaže.   

                                                                                                    Predsjednik Udruge HVIDR-a

                                                                                                    Grada Mostara

                                                                                                    Darko Drmać

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.