Slavimo “Oluju” zato što smo normalan narod koji se veseli svojim pobjedama

37

HODAK JE JOŠ 2017. ODGOVORIO SRBIMA NA KRITIKE ZBOG SLAVLJENJA OLUJE: Bolji odgovor nikad neće dobiti!

“Slavimo “Oluju” zato što smo normalan narod koji se veseli svojim pobjedama. I Vi bi da ih imate!”, suština je kolumne Zvonimira Hodaka iz davne 2017. godine, objavljene povodom proslave obljetnice Oluje, koja kod Srba svake godine izaziva živčane reakcije. “Ustaše slave klanje Srba, Evropa ćuti i gleda”, jedan je od naslova iz srpskih medija iz tog vremena, a i do danas se nisu promijenili. Ukratko prenosimo bitne dijelove te Hodakove kolumne, kako bismo podsjetili sve kojima nije jasno što slavimo, i zašto.

“Očigledno da su nas ljevičarski falangisti još davno podijelili na ”njihove i naše”. Za naše cvile, sikću i zazivaju pravnu državu. Svaku ustašku kapu pretvore u ustaški pir, a 25.svibnja u Kumrovcu ne primjećuju na tradicionalnoj ”vampirijadi” zastave države pod kojom je pao Vukovar, pod kojom su ranjenici odvedeni na Ovčaru, zastave pod kojima je granatiran Dubrovnik, Gospić, Karlovac, Zadar…

Oluja im je trajna i uzbudljiva crvena krpa. Izaziva jal i bijes iz godine u godinu. “Treća armija Evrope“, a popušila k’o mali piša…. Treća armija zečeva, misli Sloba. Bljesak je završio za dva dana. Oluja za četiri.

Ni Nijemci 1941.g. nisu bili tako brzi i efikasni. I to boli. Izaziva ozbiljne psihičke poremećaje. Pobijedili ste, ali se za to ispričajte. Malo morgen!!!

Jesmo li mi devedesetih upali u Vojvodinu i proglasili Hrvatsku krajinu? Jesmo li mi palili i rušili srpske crkve, odvodili zarobljene u hrvatske logore, ubijali ranjenike po bolnicama. Ne smeta vas što Rade živi na teret poreznih obveznika na Brijunima i što ih je okupirao svojim predstavama, ali vas smeta Thompson ma gdje da treba pjevati jer uzima honorar. K’o da Lepa Brena, Ceca, Bajaga i ostali pjevaju besplatno.

Thompson je dragovoljac koji se borio i s puškom i pjesmom. I u oba slučaja je pobijedio. Ne-domoljub je jer je navodno tražio honorar za pjevanje u Slunju. Koja kretenska logika. Na stranu što od 1995.g. do danas nikada nije uzeo honorar za dan Domovinske zahvalnosti. Ali što i da jest?

Je li se 5. kolovoza novine daju kupcima besplatno? Je li pivo besplatno, benzin, karte za kino i da ne nabrajam dalje. Besplatni su samo infantilni ljevičarski savjeti “šeste ličke“ u našim dnevnicima: ispričajmo se komšijama! Valjda zato što su nam ostavili iza sebe 15.876 poginulih, 2.959 ranjenih dragovoljaca i branitelja, 8.000 poginulih civila, 404 ubijena hrvatska djeteta, 1.044 hrvatska djeteta ranjena, 7.169 ranjenih hrvatskih civila i 500.000 prognanih Hrvata. I sve to u obrambenom ratu.

I sad bi se Pofuk i Teršelička ispričavali. Cmizdrite za Titom, to je ionako vaš problem, a ne naš. Indeks neki dan javlja: “Njemački list čudi ukidanje Titova trga. Zašto se odričete svojeg najpoznatijeg državnika?“ Nitko ne postavlja pitanje zašto su se Nijemci odrekli svog najpoznatijeg državnika Hitlera.

I tako ne prestaje virtualni, medijski svakodnevni rat sa orjunom, jugonostalgičarima, kriptokomunistima, udbašima, petom kolonom itd. No, taj rat, osim u medijskom prostoru, ne mogu u stvarnosti nikada dobiti. Lex Trump to zorno dokazuje. Svi veliki mediji bili su protiv njega. Sve velike televizije, osim Foxa, bile su za Hilary. Pobijedio je zahvaljujući društvenim mrežama i tzv. off-medijima kao što su Facebook, Twitter itd. To se sad evidentno manifestira i kod nas.

I kad se četnici krste i “prosto ne mogu da veruju“ zašto Hrvati slave Oluju onda pogledajte komentare na društvenim mrežama jer samo tamo možete osjetiti bilo naroda. Jedan od zadnjih glasi otprilike ovako: Slavimo zato što smo normalan narod koji se veseli svojim pobjedama.

Srbi nemaju što slaviti. Poraze nastoje pretvoriti u pobjede, ali nisu baš u nekoj naročitoj formi. Ne ide im još od Kosovske bitke pa sve do Oluje. Stoga ostavimo komšije s gorkim okusom i čirevima u želudcu neka se “leče“, a mi slavimo uz Čavoglave i Thompsona.

Možda nije točan citat, ali treba priznati da je u ovom stavu sublimirana sva mudrost post ratnog stanja u RH. I nema izgleda da ovakav jednostavan, istinit i pomalo cinčan komentar pročitate u bilo kojim dnevnim novinama RH.

Confucius je napisao:“ Plemenit je čovjek spreman na pomirenje, ali se ne ponižava. Hulja se ponižava, ali nije spreman na pomirenje”. S vremenom se to počelo odnositi i na države.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.