Tužna vijest : U Zagrebu preminuo Milan Bandić

58

U 66. godini umro je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Bandiću je pozlilo kasno navečer te ga je Hitna prevezla u bolnicu Sveti Duh. Pokušali su ga reanimirati, ali bezuspješno, javlja Jutarnji list.
– U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić – priopćeno je iz Gradske uprave.

U priopćenju se navodi da je Bandić živio za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu.

Komemoracija za Milana Bandića, održat će se u utorak u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.
Na oproštaju od gradonačelnika govorit će njegova dugogodišnja suradnica i zamjenica Jelena Pavičić Vukičević koja će do izbora obnašati dužnost gradonačelnice nakon iznenadne smrti Milana Bandića.

Posljednji ispraćaj gradonačelnika Milana Bandića održat će se u srijedu u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Počivao u miru – priopćili su iz Grada.

Milan Bandić je rođen 22. studenog 1955. u Grudama, a prema vlastitom priznanju, prekretnica u njegovom životu bila je 1974. godina, kada je preselio u Zagreb.

Često bi dolazio u svoju Hercegovinu, koju je nosio u srcu i navraćao u grad na Neretvi,sa ljudima uvijek bio susretljiv i spreman pomoći kako institucijama tako i pojedincima.

Kao prijatelj našega grada i Udruge bio je nazočan na finalnoj večeri  Božićnog malonogometnog turniru 2000 godine gdje sudionicima turnira dodjeljuje jednu od nagrada.

U Drveniku RH 2014 godine na XV sportskim igrama ratnih vojnih invalida HVO-a, gospodin Bandić je bio pokrovitelj i ujedno otvorio sportske igre.

U pozdravnom govoru upućenom invalidima izrazio je zahvalu, nadu i utjehu sa željom da se na ovakvim događajima susreću i u narednim godinama.

Iskrena sućut obitelji i neka mu je laka hrvatska zemlja

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.