U Mostaru dostojno obilježena 5.obljetnica smrti hrvatskog generala Slobodana Praljka

63

29. studenoga, navršilo se pet godina otkako je bivši načelnik stožera Hrvatskog vijeća obrane (HVO) general Slobodan Praljak u sudnici Haškog suda, tijekom izricanja pravomoćne presude za ratne zločine nad muslimanima u srednjoj Bosni, iznenada, ispivši otrov iz bočice, počinio suicid. Preminuo je nedugo potom u bolnici gdje je iz sudnice prebačen helikopterom. Nakon što je presuda bila izrečena Praljak je rekao sucima koji su ga osudili: “Slobodan Praljak nije ratni zločinac. S prijezirom odbacujem vašu presudu.” A onda je primakao ustima bočicu sa smrtonosnom tekućinom i ispio je.

Iako je prošlo pet godina od nepravedne presude haškoj šestorci i pet godina od smrti generala Slobodana Praljka, hrvatski narod diljem Bosne i Hercegovine zapalio je svijeće na spomenicima hrvatskim braniteljima kao tihi krik za duboku nepravdu koja je napravljena hrvatskom narodu u BiH.

Koordinacija braniteljskih udruga Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne grada Mostara upriličila je prigodno paljenje svijeća u povodu godišnjice smrti generala Slobodana Praljka.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.