U Mostaru svečano obilježen Dan hrvatskih vojnih invalida

38

30. svibnja je dan hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, tim povodom  Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida (HVIDRA) podružnica Mostar, obilježila je obljetnicu postojanja i aktivnog rada.

Povodom obljetnice HVIDRA-e, izaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Hrvaskog narodnog sabora BiH zapalila su svijeće i položila vijence ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača.

“Danas kada obilježavamo 25 godine postojanja i aktivnog rada naše Udruge koja broji oko 500 članova s ponosom i dubokim poštovanjem sjećamo se svih poginulih hrvatskih branitelja i preminulih članova udruge.

Naš rad je vidljiv i prepoznat u lokalnoj zajednici Grada Mostara i Hercegovine, a našom trajnom zadaćom ostaje očuvanje mira na ovim prostorima, vrijednosti Domovinskoga rata, identiteta hrvatskoga naroda, te borba za bolji status naših članova i pomoć ranjivim skupinama.

Od brojnih aktivnosti koje smo proveli u proteklom razdoblju podsjetio bih na: Organiziranje tradicionalnog Velikog Božićnog malonogometnog turnira HVIDR-a Mostar, čiji je pokrovitelj predsjednik HNS-a i HDZ BiH doktor Dragan Čović i Hrvatska demokratska zajednica.

Od prošle godine u turnirska natjecanja smo uključili ekipe djece osnovnih škola s područja Grada Mostara.

Posebnu zahvalu ovom prigodom upućujemo našim podupirateljima  Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg Bpsna  i HT Eronetu kao i brojnim gospodarstvenicima na svesrdnoj pomoći i donacijama.

Naša udruga skrbi i pomaže socijalno najugroženije članove i njihove obitelji.

Organiziramo obilježavanje važnih obljetnica i nadnevaka iz Domovinskog rata.

Planiramo i provodimo odlaske na važne događaje i obljetnice u Maticu Domovinu- Republiku Hrvatsku.

Ovim putem bi apelirao na svoje kolege i prijatelje da pišu, prikupljaju i arhiviraju priče, fotografije i događaje vezane za povijest hrvatskoga naroda i njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu, jer sve što nije napisano i dokumentirano nije se ni dogodilo

Udruga HVIDR-a Grada Mostara ima i svoj komunikacijski kanal- iznimno dobro posjećeni portal čije sadržaje redovito ažuriramo i na kojem se mogu pratiti sve naše aktivnosti.

Unatoč svim izazovima današnjice i kušnjama kroz koje prolazi naš hrvatski narod i njegovo političko vodstvo ponosno i dostojanstveno obilježavajući današnju obljetnicu želimo poručiti kako našom trajnom zadaćom ostaje očuvanje vrijednosti i tekovina Domovinskoga rata, obilježavanje važnih obljetnica, te o skrb o našem članstvu.

To nema cijenu. Ustrajmo u zajedništvu do pobjede. Hvala svima na dolasku. Svako Vam dobro i živjeli!, kazao je između ostalog u obraćanju član Predsjedništva HVIDR-e Grada Mostara Željko Mikulić.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.