Zlatko Dalić u Mostaru predstavio svoju knjigu ‘Rusija naših snova’

32

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić okupio je brojne Mostarce u prepunoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače gdje je promovirao svoju knjigu „Rusija naših snova“.

Najbolji hrvatski izbornik u knjizi je opisao svoj srebrni put u Rusiji kada su nogometaši učinili Hrvate diljem svijeta ponosne na svoju domovinu.Knjigu su predstavili Zlatko Dalić, Miroslav Ćiro Blažević, Antun Samovojska, Blaž Slišković, Mario Zorko i Josip Muselimović.

Miroslav Ćiro Blažević je Dalića nazvao Božjim čovjekom objasnivši da je jedino Dalić zaslužan za srebrnu medalju zlatnog sjaja.

„Respektirao bih ono što je uopćena praksa, a to je da je učitelj sretan kada ga učenik nadmaši. Ovaj fini i anđeoski čovjek me je nadmašio i učinio jako sretnim. Ovo okupljanje opet potvrđuje da je sud naroda, odnosno raje najmjerodavniji jer sve možeš prevariti, ali raju ne možeš.“

Zlatko Dalić se na počeku posebno zahvalio Mostaru na srdačnom dočeku kao i svim Hercegovcima.

„S veseljem smo došli ovdje da se na mali način zahvalimo vama, cijelom Mostaru i cijeloj Hercegovini na podršci koju ste pružali i koju pružate reprezentaciji Hrvatske. Ova knjiga će biti jedan lijepi putokaz svim mlađim generacijama da vide da se može biti dobar i uspješan ako vjeruješ, ako radiš te ako si ponizan i skroman i to je ono najvažnije“, istaknuo je Dalić.

„Knjiga je motivacijska, inspirativna, o putu do uspjeha te kako se treba odnositi i voditi jednu zahtjevnu grupu ljudi. Željeli smo da ostane ta jedna poruka i najveća vrijednost knjige te su upravo ovakva okupljanja. Ova knjiga širi poruku kojom je Zlatko Dalić osvojio igrače, a onda i cijelu naciju. Ta poniznost, ta skromnost i ta ustrajnost te kako treba vjerovati u svoje snovi i doći do njih satkani su u ovoj knjizi“, kazao je glavni urednik Sportskih novosti Mario Zorko.

Ovo je bila jubilarna deseta promocija Dalićeve knjige te je ona do sada prodana u 23.000 primjeraka. Interes za izdavanje knjige postoji u Rusiji, Japanu, diljem Azije i Europe te je izbornik ruske nogometne reprezentacije Stanislav Čerčesov dao podršku za objavljivanje knjige na ruskom jeziku.

Sav prihod od prodaje knjige ide u humanitarne svrhe, točnije Zakladi “Vatreno srce“. Ovu zakladu prije deset godina osnovali su igrači i stručni stožer hrvatske reprezentacije te redovno za nju osnivaju donatorske večeri i na taj način pomažu onim najpotrebnijim.

Valja napomenuti kako su u zabavnom dijelu programa Zaprešić Boysi podigli atmosferu do usijanja i uz najveće hitove kao što su: “Neopisivo“ i “Igraj moja Hrvatska“ rasplesali brojne posjetitelje.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.