Grude: Obilježen dan HRVATSKIH logoraša! Hrvatski narod uvijek će biti pobjednički!

88

“Ne pitaj me ništa bilo je pa prošlo, dabogda se ne ponovilo, ja sam im’o sreće pa sam kući doš’o, a puno ih se nije vratilo…”, glase stihovi poznate pjesme Marka Perkovića Thompsona pod nazivom “Reci brate moj”.

Upravo je jučer u Grudama obilježen Dan logoraša, a osim što su se prisjetili svojih teških dana logoraši s područja Hercegovine prisjetili su se i palih vitezova hrvatskog naroda koji su položili živote za slobodu.

Prigodnom okupljanju na Marića gaju nazočili su brojni gosti. Pozdravne riječi uputio je predsjednik Hrvatske udruge logoraša u ZHŽ-u Jure Kosir. Podsjetio je na teške, ali opet ponosne dane kada hrvatskom čovjeku nije bio problem položiti život za domovinu i suprotstaviti se višestruko naoružanijem neprijatelju i na kraju ga vojno poraziti, donosi portal Grude.com.

 

Također, među nazočnima su bili i Karlo Marić – Predsjednik Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH, Ronald Jarak – Predsjednik podružnice u Hercegovačko – Neretvanskoj Županiji, Zdenko Ćosić – Predsjednik Vlade u Županiji Zapadnohercegovačkoj, Mladen Begić – Ministar branitelja u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Miro Kraljević – Gradonačelnik Širokog Brijega, Ljubo Grizelj – Načelnik općine Grude, Dražen Vranješ – Predsjednik Općinskog vijeća Grude, Predrag Kožul – zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH, Tomislav Mandić – zastupnik u Federalnom parlamentu.

 

Na poseban način Kosir je pozdravio gosta iz Republike Hrvatske Ivana Turudića zamjenika Predsjednika Udruge logoraša Republike Hrvatske. Turudić se nazočnima obratio prigodnim riječima i naglasio potrebu intenzivnije suradnje hrvatskih logoraša iz Republike Hrvatske i BiH.

 

Karlo Marić – predsjednik Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata u BiH tom je prigodom gostima uručio prigodne darove – Monografiju „Od tvorca logora do radosti poricanja“.

 

Razgovaralo se i o današnjem vremenu kada se pobjednički hrvatski narod želi poraziti za “zelenim stolom” i oduzeti mu sva prava u Bosni i Hercegovini, unatoč činjenici da ju je hrvatski narod u BiH stvorio i u nju ugradio svoju Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu.

 

– Hrvatski narod uvijek će biti pobjednički – ustvrdili su prisutni!

 

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.