Hvidra Mostar na obilježavanju 27.obljetnice pogibije 18 hrvatskih branitelja na Vrdima

51

Više članova Mostarske Hvidre je prisustvovalo danas na svetoj misi za 18 poginulih hrvatskih vitezova sa prostora Gruda,Tomislavgrada,Širokog Brijega i Konjica.Oni su položili svoje živote za prijatelje,kako to fra.Stjepan Pavličević kaže u nadahnutoj propovijedi,gdje je usporedio  Jobov život s hrvatskom teškom sudbinom u ratu i nakon rata.

Žrtva koja je podnesena na Oltar Domovine govori o težini obrane koja je i na ovome dijelu bojišnice slomila i zaustavila operaciju Armije BiH “Neretva 93”.

Iz brigade Vitez Ranko Boban poginuli su Damir Logara, Vice Paradžik, Goran Spajić, Miro Spajić, Nediljko Barić, Gordan Milićević i Davor Šimić, iz HVO-a Tomislavgrad Stjepan Šapina, iz HVO-a Široki Brijeg, Damir Anić iz HVO-a Konjic, Denis Jozić i drugi velikani.

Na prijevoju Vrdima je spomenik poginulim braniteljima.Na obljetnicu stradanja branitelja na Vrdima obilježava se svečano velika hrvatska pobjeda. 2013. godine u zahvalu hrvatskim braniteljima postavljen je križ kod groblja na Vrdima. Križ je blagoslovljen na obljetnicu listopada 2013., a blagoslovio ga je vojni biskup Tomo Vukšić.

Nakon svete mise su mnoga izaslanstva i Udruge proistekle iz Domovinskog rata položili vijence i upalili svijeće za poginule branitelje HVO-a.

Svaki puta kada se dođe na Vrde,obavezno se posjeti groblje gdje vječno počiva naš nezaboravni prijatelj, Radenko Golemac, momak koji je kao naš  član ostavio neizbrisiv trag u Mostarskoj Hvidri. U tišini se pomolimo i upalimo svijeću za pokoj njegove duše te se prisjetimo njegova lika i stvaralaštva  koje je ostvario za vrijeme svoga kratkog zemaljskog života.

 

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.