Koordinacija braniteljskih udruga HVO: Iznenađeni smo pozivom armijskih udruga da zajedno gradimo BiH u kojoj će nam i dalje drugi birati Komšića

87

Koordinacija braniteljskih udruga HVO koju čine: Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO HB – Zajednica podružnica u HNŽ, Udruga roditelja i udovica poginulih i nestalih Hrvatskih branitelja u domovinskom ratu HNŽ, Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata Ramsko- neretvansko-humske županije, Udruga nositelja ratnih odličja HVO HB Hercegovačko neretvanske županije, Udruga dragovoljaca i veterana domovinsko rata HR HB Grada Mostara, Hrvatska udruga logoraša domovinskog rata u BiH – Podružnica HNŽ, Udruga umirovljenih demobiliziranih branitelja HVO HNŽ, Udruga maloljetnih dragovoljaca domovinskog rata HZ-HB HNŽ, Udruga „Ludvig Pavlović“, Udruga specijalne policije iz domovinskog rata Munje Mostar, Udruga pripadnika postrojbi HVO Ante Brune Bušića i Savez udruge branitelja i invalida domovinskog rata liječenih od PTSP-a, HVIDR-a Grad Mostar i Udruga veterana vojne policije domovinskog rata HVO Hercegovina Mostar, upozorava na nikada teže i ne izvjesnije stanje koje je prouzrokovano pandemijom, ratom u Ukrajini i zastojem u pregovorima oko izbornog zakona, kojim je potrebno poštivati i uvažavati sve narode i građane u Bosni i Hercegovini.

Jasno treba upozoriti da je dogovor oko izbornih reformi izostao zbog opstruiranja bošnjačke politike kojom ukazuje posljednja izjava Bakira Izetbegovića – SDA, koji ne samo da odbija dogovore, nego vrlo radikalno narušava Dejtonski sporazum, odnosno Ustav Bosne i Hercegovine, a osnovni cilj je dokidanje konstitutivnost naroda.

Jasno izražena tendencija bošnjačke politike usmjerena je u težnje da Federaciju Bosne i Hercegovine pretvoriti u bošnjačku cjelinu, što narušava suživot a što je oduvijek bila osnova opstanka Bosne i Hercegovine.

Stoga smo iznenađeni pozivanjem armijskih udruga da zajedno gradimo Bosnu i Hercegovinu, u kojoj će nam i dalje drugi birati Komšića i njemu slične marionete da predstavljaju Hrvate, je više nego licemjerno.

Pravi suživot i suvremena BiH se gradi potpunim uvažavanjem sloboda i prava sva tri naroda, a posebno Hrvatskog kao najmalobrojnijeg i svih njenih građana.

Stoga, dajemo punu potporu predsjedniku Draganu Čoviću i pregovaračkom tijelu Hrvatskog narodnog sabora da ustraju u iznalaženju najboljih modela ustroja države, koristeći se europskim iskustvima nama sličnih višenacionalnih država, i pritom u cijelosti zaštite svoj narod.

Uvjereni da ćemo konačno ostvariti jednakopravnost hrvatskog naroda želimo svim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane čestitati 30. obljetnicu osnutka.

S pijetetom prisjećajući se svih naših poginulih branitelja, zahvalni za njihovu nemjerljivu žrtvu za našu slobodu, prisjećamo se dana ponosa i slave koje nam je HVO omogućio.

Ostavi odgovor

Your email address will not be published.